הרצאות זאב רילסקי
12/10 מיעוטים בסין: עם-ארץ-לאום
השינויים האדירים העוברים על החברה הסינית לא פוסחים על המיעוטים האתניים והשבטים בין מורדות ההימאליה והרמה הטיבטית לרמת יונאן, שם אדם וחברה נאבקים על עצמאות והגדרה, ומתמודדים עם פוליטיקה שינוי ותמורה.
19/10 טיבט: בין קארמה לפוליטיקה
איך אומרים בטיבטית ""עצמאות" ? מהם הכוחות הפועלים בקולוניאליזם הסיני בטיבט ?איך תופסים המערב, סין וטיבט את מערך הקשרים בין הענק הסיני והגמד הטיבטי ? תרבות מול קידמה, ספרות ושינוי !
9/11 באלי: אותנטי, אקזוטי או הצגה לתיירים
עם או מיעוט אתני ? מאז המאה ה19 מהווה האי כמעבדה אנתרופולוגית חיה. מסע בעקבות מארגרט מיד וקליפורד גירץ אל הפסטיבלים, קרבות התרנגולים וטקסי הלוויה באי הקרוע בין שימור זהותו התרבותית וזהותו הלאומית.
16/11 גדולי אמני יפן העכשווית
יפן לאחר המלחמה פרצה בכל תחומי האמנויות אל מרכז הבמה העולמית. צילום, ציור ואדריכלות הם מן המובילים שהחלו להשפיע על אמנויות עולם. נכיר מגוון של יוצרים יפניים בהם קנזו טאנגה, קוסמה יאיויי, אקירה קורוסאווה ואחרים
7/12 טאיוון: מחוז, מדינה או הבניה תרבותית ?
היצירה המוצלחת של טאיוון שהפכה לאחת הכלכלות העולות באסיה נולדה מ"אימא סינית ומאב יפני". מהי מערכת היחסים שנרקמה בין סין וטאיוון והאם השיטה הסינית בהונג קונג "מדינה אחת 2 שיטות" תעבוד גם כאן ?
14/12 הילידים באוסטרליה: בין דיכוי לזהות
קולוניאליזם, הכרה וטמיעה. בעקבות התרבות האבוריג'ינית הנעלמת. מאובן חי ביבשת הדרומית, פרק מכונן בדיכוי וגזענות בעולם החדש ומדוע שונה ההמנון האוסטרלי במילה אחת בלבד ?
על המרצה: זאב רילסקי
ארכיאולוג, אנתרופולוג ומומחה לתרבויות מזרח אסיה. מרצה באוניברסיטה הפתוחה, ב"קתדרה" ובמכללות ברחבי הארץ.